Zuurkooltaart met ham en paprika

hamblokjes voor de hartige taart
hamblokjes voor de hartige taart

Voor wie nog nooit zuurkooltaart heeft gegeten (dan heb je trouwens wel wat gemist hoor, het is zooo lekker): zuurkooltaart hangt een beetje tussen een hartige taart en een gewone ovenschotel in. De voorbereiding kost je een paar minuten en daarna is het lekker achterover hangen en wachten tot alles klaar is. De zuurkooltaart moet ongeveer 30 minuten in de oven.

Tip: zuurkool zit vaak compact samengeperst in een zakje. Om het te kunnen bakken in de hapjespan is het fijner als het een beetje los is gehaald. Dat lukt het beste met twee vorken.

Ingrediënten zuurkooltaart met ham

  • 500 gram zuurkool
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 flinke ui
  • 1 rode paprika
  • 3 eieren
  • Scheutje olijfolie
  • 125 ml crème fraiche (zo’n klein bekertje)
  • 200 gram hamblokjes
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Peper en zout naar smaak
hamblokjes voor de hartige taart
hamblokjes voor de hartige taart

Hoe maak je de lekkerste zuurkooltaart klaar?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg uit de vriezer halen en laten ontdooien
  • De ui pellen en snipperen
  • Paprika schoonmaken en kleine blokjes snijden
  • Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie en fruit de uien en de paprika
  • Dan de zuurkool loshalen met twee vorken en bij de uien doen
  • Voeg een half kopje water toe en verwarm de zuurkool op middelhoog vuur (af en toe even omscheppen)
  • Na ongeveer 5 minuten zal het water verdampt zijn
  • In een kom de eieren met de crème fraiche en kruiden loskloppen (peper en zout naar smaak)
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep de zuurkool in de vorm en verdeel het netjes
  • Dan de hamblokjes over de zuurkool verdelen
  • Giet het eiermengsel over de zuurkooltaart
  • Zet de zuurkooltaart in de oven en na ongeveer 30 minuten is de zuurkooltaart gaar (kan ook iets langer zijn afhankelijk van de oven) Even prikken in het midden met een sateprikker, als de prikker en droog en schoon uitkomt is de taart klaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*