Wraps met gehakt en courgette uit de oven

zin in een makkelijke maaltijd? Maak dan eens deze wraps met gehakt en courgette uit de oven!
zin in een makkelijke maaltijd? Maak dan eens deze wraps met gehakt en courgette uit de oven!

Ik ben dol op wraps uit de oven, zeker wraps met gehakt. Je kunt werkelijk alles in zo’n wrap doen en dan is een kwestie van oprollen, overvloedig kaas over de wraps strooien en in de oven zetten.

Wraps uit de oven zijn een prima manier om allemaal restjes op te maken. Het is zonde om al dat eten aan het einde van de week weg te gooien toch?

Dit recept is goed voor 3 a 4 personen

Wat heb je nodig voor wraps met gehakt en courgette uit de oven?

  • 6 wraps of tortilla’s
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • Halve courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano (ik gebruik oregano uit een potje maar verse kan natuurlijk ook)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Peper en zout naar smaak
  • Geraspte kaas (hoeveelheid moet je zelf weten, wat mij betreft veel)
  • Klein scheutje olie om mee te bakken

courgette voor de wraps met gehakt

Hoe maak je wraps met gehakt en courgette klaar?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak het gehakt in een hapjespan rul en bruin
  • Snij de ui in blokjes en bak de ui en de tomatenpuree mee met het gehakt
  • Snij de courgette in blokjes en roerbak de blokjes mee met het gehakt als het gehakt begint te verkleuren
  • Als laatste de tomatenblokjes erbij doen en alles goed doorwarmen
  • Even proeven of er nog peper en zout bij moet naar jouw smaak
  • Leg de wraps heel even in de magnetron (zie verpakking) dan rollen ze wat makkelijker op straks
  • Leg per wrap een streep van het gehaktmengsel in het midden
  • Rol de wrap op en leg alle wraps naast elkaar in een ovenschaal
  • Dan de geraspte kaas en evt overgebleven gehaktsaus over de wraps verdelen
  • Zet de wraps met gehakt en courgette nog 15 minuten in de oven en daarna smullen maar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*