Witlof uit de oven met feta

Dit is het recept voor heerlijke witlof uit de oven met feta. Het is niet bedoeld als complete maaltijd maar meer als bijgerecht. Serveer de witlof met gebakken aardappeltjes, of puree en lekker stukje vlees (of vis natuurlijk, net waar je zin in hebt)

Natuurlijk kan het ook onderdeel zijn van een copieus diner met meerdere soorten groenten (voor kerstdiner volgend jaar?)

Het leuke van dit recept is dat het super simpel is, en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Het is weer eens iets anders dan de geijkte witlof met ham en kaas (niet dat daar iets mis mee is, dat is ook erg lekker)

Tip: koop de kleinste stronkjes witlof, die zijn minder bitter. Wil je iedere bittere smaak voorkomen? Dan het hart van de stronkjes verwijderen. In de lengte doormidden snijden en het middelste deel er uit wippen.

witlof uit de oven
witlof uit de oven

Boodschappenlijstje voor witlof uit de oven

  • 4 stronkjes witlof
  • 200 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje tijm
  • Versgemalen peper en zout
  • Voor wie het niet laten kan een beetje geraspte kaas (maar dat hoeft niet)

Hoe maak je witlof uit de oven met feta?

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden
  • De witlof in de lengte doormidden snijden
  • Eventueel het hart van de witlof er uit wippen
  • Leg de halve stronkjes witlof in een ovenschaal  (ovenschaal een beetje invetten met olijfolie)
  • Verkruimel de feta en strooi de feta over de witlofstronkjes
  • Een beetje olijfolie over de stronkjes druppelen
  • Tijm op de feta leggen en klaar ben je (eventueel nog wat geraspte kaas over de witlof strooien)
  • De ovenschaal kan nu in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten is de witlof uit de oven klaar

Lekker met aardappeltjes en vlees of vis serveren, zo maak je van heel gewone witlof toch een bijzonder gerecht.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.