Tortellini ovenschotel met spinazie

Tortellini ovenschotel met spinazie
Tortellini ovenschotel met spinazie

Tortellini is een favoriet product van mij om mee te koken. Lekkere pasta met een vulling van kaas, vlees of spinazie met bijvoorbeeld ricotta. Ik heb gekozen voor een vulling van vlees, maar je kunt ook kiezen voor tortellini met een andere vulling.

Deze ovenschotel is weer eens ontstaan uit nood: de spinazie zouden we de dag ervoor eten maar er kwam wat tussen, en de aardappels waren ineens toch op. Ken je dat?  Je loopt in de supermarkt …. Oh, dat hoef ik niet te kopen want dat heb ik nog zat in huis. Eenmaal thuis blijkt dat het al op is…. Maar goed dat de gevulde pasta’s in de bonus waren, daar had ik flink wat van ingeslagen. Uiteindelijk is het een heerlijk ovenschotel geworden.

Tortellini ovenschotel met spinazie
Tortellini ovenschotel met spinazie

Ingrediënten voor tortellini ovenschotel met spinazie

  • 2 dozen tortellini
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 250 ml kookroom
  • 1 ei
Zeker verse tortellini is heel snel klaar
Zeker verse tortellini is heel snel klaar

Hoe maak je een lekkere ovenschotel met pasta en spinazie?

  • De tortellini gaar koken volgens de verpakking
  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De spekreepjes uitbakken in een hapjespan (handiger dan een koekenpan want de spinazie moet er zo nog bij)
  • Uitje pellen en snipperen en de laatste minuten meebakken met de spekjes, als de spekjes mooi bruin zijn een deel van het vet weg laten lopen
  • Dan de knoflook toevoegen, goed alles om blijven scheppen want verbrande knoflook is niet lekker
  • Dan de spinazie erbij doen en lekker alles om blijven scheppen tot de spinazie geslonken is
  • De tortellini voorzichtig door de spinazie scheppen en in een ovenschaal doen
  • In een kom het ei loskloppen, de room en de helft van de geraspte kaas toevoegen
  • Tomaat in plakjes snijden
  • Leg de plakjes tomaat nu op de ovenschotel
  • Daarna het room-kaas mengsel over de pasta ovenschotel gieten
  • Als laatste de rest van de geraspte kaas over ovenschaal verdelen
  • Zet de tortellini ovenschotel nu in de oven en wacht ongeveer 20 minuten tot de kaas lekker gesmolten is. Dat is toch wel het hoogtepunt bij iedere ovenschotel: het kaaskorstje

Ik maak dit recept voor 4 personen.

Lekkere variant: wat extra champignons meebakken met de spekjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*