Stamppot ovenschotel met groene kool en gerookte kipreepjes

mozzarella-voor-over-de-stamppot-ovenschotel
mozzarella voor over de stamppot ovenschotel

Wat kan je met groene kool doen? Je kunt er een lekkere stamppot ovenschotel van maken!  Lekker met mozzarella bovenop…. Dat gaat zo mooi smelten in de oven, heerlijk!

Eerlijk is eerlijk… het recept heb ik losjes geïnspireerd op een recept uit het Jumbo krantje. Ik miste daarin iets met vlees dus ik heb het een beetje aangepast aan mijn eigen smaak.

Ingrediënten voor stamppot ovenschotel

  • 1 courgette
  • Zak van 350 gram gesneden groene kool
  • 1,5 kilo aardappels
  • 150 ml kookroom of slagroom
  • 300 gram gerookte kipreepjes
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • Scheutje olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 theelepeltje gedroogde oregano
  • Handje pijnboompitjes
mozzarella-voor-over-de-stamppot-ovenschotel
mozzarella voor over de stamppot ovenschotel

Hoe maak je een lekkere stamppot ovenschotel met groene kool en kipreepjes?

  • De aardappels schillen en in 20 minuten gaar koken
  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De courgette in blokjes snijden en met een beetje olijfolie 5 minuutjes bakken in een flinke hapjespan
  • Dan de groene kool toevoegen met een klein scheutje water en dan de kool in 10 minuten gaar laten worden, regelmatig even omscheppen
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af, en met de kookroom lekker stampen tot je een heerlijke puree hebt
  • De gerookte kip in reepjes snijden
  • Schep nu de courgette / groene kool mix en de kipreepjes door de puree
  • Doe de puree in een ovenschaal

 

Is het nou een hete rode peper of een zoete puntpaprika?? leg het wel even uit aan je tafelgenoten, anders durven ze je creatie niet eens op te eten
Is het nou een hete rode peper of een zoete puntpaprika?? leg het wel even uit aan je tafelgenoten, anders durven ze je creatie niet eens op te eten
  • De zoete rode puntpaprika in ringetjes snijden (en overtuig je tafelgenoten dat het geen hete peper is)
  • De puntpaprika ringetjes over de stamppot ovenschotel verdelen
  • Nu de mozzarella nog in plakjes snijden en over de ovenschotel verdelen en strooi er nog wat oregano overheen
  • De stamppot ovenschotel kan nu de oven in, na ongeveer 20 minuten is hij klaar (de kaas moet goed gesmolten zijn)
  • Vlak voordat de ovenschotel klaar is even de pijnboompitjes roosteren in een droge koekenpan en die strooi je vlak voor het serveren over de ovenschotel met groene kool

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*