Snelle ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Omdat we niet allemaal als hobby koken hebben, maar wel bijna allemaal van lekker eten houden heb ik een lekker recept gemaakt met heel weinig voorbereidingstijd. Eigenlijk kan je zeggen dat als je gehakt rul kunt bakken dat er maar weinig mis kan gaan met dit recept. Heel simpel om te maken en gewoon met puree uit een zakje (ik hoor de culinair experts al grommen….. uit een pakje…. Oei, hoe durf je!)

Als ik na een dag hard en lang werken thuis kom wil ik graag een lekkere ovenschotel eten, heerlijk comfort-food. Ik heb dan alleen niet heel veel zin om nog erg lang bezig te zijn, de bank lonkt…. Gewoon even snel wat in elkaar flansen, maar wel lekker en met verse groente en gehakt.

Dit recept is voor 4 personen

ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Ingrediënten voor ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

  • 500 gram gehakt
  • 1 klein doosje champignons
  • Zak Italiaanse roerbakgroente van 400 gram
  • 2 zakjes aardappelpuree
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Gehaktkruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Hoe maak je een ovenschotel met gehakt en aardappelpuree?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden
  • Bak het gehakt rul in een hapjespan
  • Doe de tomatenpuree en de knoflook er iets later bij
  • Ondertussen de champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • De champignons en de zak Italiaanse roerbakgroente meebakken met het gehakt tot het gehakt mooi rul en licht bruin is
lekker makkelijk en snel met een zak italiaanse roerbakgroente
lekker makkelijk en snel met een zak italiaanse roerbakgroente
  • Water koken en de puree maken (let op, je hebt ook zakjes puree waar melk of boter bij moet, even goed het pakje lezen)
  • Doe het gehakt met de groentes in een ovenschaal
  • De puree oven het gehakt verdelen en glad strijken met een lepel
  • Dan nog even wat geraspte kaas over de ovenschotel strooien en dan kan je makkelijke ovenschotel de oven in
  • Na ongeveer 30 minuten is ovenschotel klaar en zo maak je zonder al te veel moeite toch een ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*