Romige pastaschotel uit de oven met chipolata worstjes en paddenstoelen

romige pastaschotel uit de oven
romige pastaschotel uit de oven

Zin in een lekkere romige pastaschotel uit de oven met verse zachte geitenkaas? Ik regelmatig. Ik maak er een lekker romig sausje bij en er moeten ook lekker veel verse champignons en paddenstoelen doorheen. Dat is voor mij de ultieme makkelijke maaltijd uit de oven met pasta.

Door de paddenstoelen is wel echt een herfstgerecht. In de zomer kan je er wat minder makkelijk aan komen maar dan heb je toch meer trek in salades etc.

Dit recept is geschikt voor 2 personen

romige pastaschotel uit de oven
romige pastaschotel uit de oven

Wat heb je nodig voor een lekkere pasta ovenschotel met worstjes en paddenstoelen?

  • 150 gram pasta (liefst een beetje grote soort zoals penne of fussili)
  • 4 dunne chipolata worstjes
  • 200 gram champignons en paddenstoelen (veel winkels verkopen ook voorgesneden paddenstoelenmix) ik bedoel dus samen moet het 200 gram zijn, verhouding champignons/paddenstoelen naar eigen inzicht en smaak
  • 1 klein blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepeltje tijm
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Voor de romige kaassaus

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 125 gram geraspte pittige kaas
gebakken worstjes
gebakken worstjes

Hoe maak je romige pasta uit de oven met worstjes en paddenstoelen

  • Kook de pasta al dente (kijk op de verpakking voor hoe lang je pasta moet koken)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de ui fijn en bak kort in een koekenpan met wat boter
  • De gesneden champignons en paddenstoelen toevoegen en nog 5 minuten doorgaan met roerbakken
  • Doe de tomatenblokjes, tijm en de knoflook erbij roer rustig door tot de tomaten ook goed warm zijn
  • Maak nu de kaassaus: doe de roomboter in een steelpannetje en laat de boter smelten
  • Doe de bloem erbij en blijf goed roeren, laat de roux in 3 minuten gaar worden
  • Doe dan de melk er scheutje voor scheutje bij, blijf goed roeren
  • Zachtjes 5 minuten laten doorkoken tot je een redelijk dikke saus hebt
  • Doe dan de kaas erbij en roer tot de kaas helemaal gesmolten is
  • Schep de pasta met de champignon-paddenstoelenmix in een ovenschaal
  • Giet de kaassaus over de pastaschotel en zet de ovenschotel nog 15 minuten in de oven
  • Ondertussen de worstjes bakken en apart serveren bij de romige pasta uit de oven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.