Ravioli ovenschotel met gehakt

Maak snel en makkelijk een heerlijke ravioli ovenschotel met gehakt en tomaat klaar met dit eenvoudige recept.
Maak snel en makkelijk een heerlijke ravioli ovenschotel met gehakt en tomaat klaar met dit eenvoudige recept.

Ravioli ovenschotel met gehakt is heel makkelijk om zelf te maken. Vooral de kinderen vinden dat er gehakt bij hoort. Zelf maak ik ook graag versies zonder vlees maar de kinderen vinden vooral ravioli met gehakt uit de oven het lekkerst.

Het is een heel makkelijke ovenschotel met ravioli. Zeker verse ravioli uit de koeling is heel snel klaar. Na ongeveer 5 minuten koken zijn ze al gaar. Hoe simpel wil je het hebben?? Het is een prima gerecht voor drukke door de weekse dagen. Je staat niet te lang in de keuken maar toch zet je iets heerlijks op tafel.

Dit recept is goed voor 2 personen.

Wat heb je nodig voor deze ravioli ovenschotel met gehakt en tomaat?

  • 1 pak verse ravioli (voor 2 personen)
  • 1 groot blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 250 gram gehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • Beetje geraspte kaas (een beetje boel kaas kan natuurlijk ook 😉 )
  • Peper en zout
  • Flinke snuf gemengde Italiaanse keukenkruiden
Maak snel en makkelijk een heerlijke ravioli ovenschotel met gehakt en tomaat klaar met dit eenvoudige recept.
Maak snel en makkelijk een heerlijke ravioli ovenschotel met gehakt en tomaat klaar met dit eenvoudige recept.

Zo maak je makkelijk en snel een ravioli ovenschotel met gehakt

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak in een hapjespan het gehakt rul
  • Snipper de ui en snij de paprika in blokjes
  • Bak de ui en de paprika mee met het gehakt en doe ook de tomatenpuree in de pan
  • Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse keukenkruiden
  • Kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Doe de tomatenblokjes bij het rulle gehakt en schep nog even goed door
  • Als de ravioli gaar is giet je de deegkussentjes af en doe die door de gehaktsaus
  • Schep nu alles in een ovenschaal en strooi er royaal geraspte kaas overheen
  • Zet de ravioli ovenschotel met gehakt nog 10 a 15 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is
  • Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*