Quiche Lorraine met bladerdeeg

De quiche Lorraine is de meest bekende quiche. Het is een hartige taart uit het Noordoosten van Frankrijk. Je kunt zeggen wat je wilt van die Fransen maar ze weten in ieder geval wel wat lekker is.

Quiche Lorraine is de bekendste quiche maar het is ook één van de meest eenvoudige quiches die je kunt maken. Lekker eenvoudig met maar een paar ingrediënten. Noem het de beginners-quiche, maar dat wil dus zeker niet zeggen dat de smaak niet oké is. Heerlijk pittig door de spekjes en de Gruyère kaas.

We doen deze quiche, eigenlijk zoals alle hartige taarten op deze site wel met de gemakkelijke snelle bodem: die met bladerdeeg. Quiche met bladerdeeg smaakt heerlijk en het scheelt aardig wat werk.

quiche Lorraine
quiche Lorraine

Ingrediënten Quiche Lorraine

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 gr. mager gerookte spek
  • vers gemalen peper naar smaak
  • snufje versgemalen peper en zout
  • 150 gram geraspte gruyère kaas
  • 250 ml (slag)room

Hoe maak je deze klassieke hartige taart?

  • Begin met de oven vast voor te verwarmen op 200 graden
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Bak de spekreepjes in de koekenpan krokant
  • Vet de quichevorm in met wat olie of boter
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik een paar gaatjes in het deeg met een vork
  • Verdeel de spekjes over de bodem van de quiche
  • In een kom klop je de eieren los met room
  • Geraspte kaas erbij doen en nog even doorkloppen en op smaak brengen met peper en zout
  • Giet nu dit mengsel over de spekjes in de quichevorm
  • De quiche kan nu de voorverwarmde oven in
  • Na ongeveer 30 minuten is de quiche klaar

Lunch in Paris

Je kunt controleren of de quiche gaat is door er een sateprikker in te steken (in het midden) De prikker moet er droog en schoon weer uitkomen, dan is de quiche helemaal gaar.

Deze hartige taart kan je als maaltijd serveren, lekker met een groene frisse salade. Je kunt de quiche Lorraine ook prima maken als borrelhapje, dan snij je de puntjes gewoon veel kleiner. Tip: als je deze quiche als borrelhapjes serveert, let er dan op dat je wat servetjes neerlegt, anders zitten je gasten hun vette vingers af te vegen aan hun kleren, of nog erger: jouw bank!

Veel plezier met dit lekkere ovengerecht!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.