Pittige preischotel met brie en gehakt voor knorrende magen

Wie weet komt dit je bekend voor: het is zaterdag, een drukke dag want kinderen moeten naar sportclubjes, jij wilt nog wat aan huishouden maar ook nog even naar de wedstrijd van de kids kijken, boodschappen doen enne oh ja, de familie wil vanavond ook nog wat te eten hebben want ze hebben trek na een dagje sporten.

Dan is dit recept ideaal: simpele boodschappenlijst, eenvoudig klaar te maken (ook ’s middags al, dan hoef je de preischotel alleen nog maar in de oven te schuiven als iedereen weer thuis is) en de smaak is heerlijk! Ander voordeel: dit is een prima recept voor heftig knorrende magen na een lekker dagje buiten sporten. De brie maakt de ovenschotel lekker romig, en ook best een beetje machtig.

Boemboe in de ovenschotel

De boemboe voor sajoerboontjes maakt het geheel lekker pittig, het is mijn extreem geheime ingredient (en nu niet langer geheim meer). Natuurlijk zijn de meeste boemboes bedoeld voor Aziatische gerechten maar ik gebruik deze boemboes ook graag in combinatie met Hollandse kost. Lekker makkelijk en een prima smaakmaker voor als je het nét even pittiger wil hebben. Voor dit recept gebruik ik boemboe voor Sajoer boontjes (hete boontjes). In dit recept zitten helemaal geen boontjes maar in combinatie met gehakt en prei smaakt het ook prima hoor!

Recept voor 4 personen

prei wassen voor de preischotel
lekker verse prei voor de preischotel uit de oven

Ingredienten voor pittige ovenschotel met prei, gehakt en brie

  • 750 gram aardappels
  • 1 bakje boemboe voor sajoerboontjes
  • 500 gram prei in ringen
  • 500 gram gehakt
  • 1 rode paprika
  • 200 gram Brie
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel boter
  • Scheutje melk
  • Peper en zout en nootmuskaat
aardappelen koken voor de puree
aardappelen koken voor de puree

Hoe maak je die pittige preischotel?

  • De aardappels schillen en koken (20 minuten)
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af, even laten drogen in de pan
  • Dan boter, melk, peper en zout en nootmuskaat toevoegen en met een stamper de aardappelen te lijf gaan tot je een puree hebt
  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • In een hapjespan bak je het gehakt rul
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden
  • Paprika in blokjes snijden
  • Prei en paprika met het gehakt nog even meebakken
  • De boemboe toevoegen aan het gehakt prei mengsel
  • Nu een laagje puree in een ovenschaal doen (de helft van de puree)
  • Dan een laag met het gehakt – prei mengsel
  • De brie in plakjes snijden en het gehakt bedekken met de plakjes brie
  • Nu de rest van de puree over de laag brie heen doen
  • Geraspte kaas over de ovenschotel verdelen
  • Nu kan de pittige preischotel de oven in
  • Na ongeveer 20 minuten is de ovenschotel klaar (als je een mooi lichtbruin kaaskorstje op je ovenschotel hebt)

Eet smakelijk!

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.