Pasta ovenschotel met tonijn

Wat kan je met een blikje tonijn doen? Nou, je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke pasta ovenschotel mee maken. Bijna iedereen heeft wel een blikje tonijn in de voorraadkast staan en bij veel mensen blijft dat blikje daar staan tot hij over de datum gaat.

Je denk vooraf: ja, dat is altijd handig om in huis te hebben maar echt een lekker recept voor het hele gezin weten we vaak niet te vinden en daarom blijft dat blikje staan waar je hem 2 jaar geleden hebt neergezet. Herkenbaar??

Vanaf nu heb je een lekkere bestemming voor dit zielige blikje tonijn: pasta met tonijn uit de oven met een lekker laagje kaas bovenop!

Recept voor 4 personen

wat kan je doen met een blikje tonijn
wat kan je doen met een blikje tonijn

Ingredienten voor pasta uit de oven met tonijn

  • Blikje tonijn (ongeveer 190 gram)
  • 350 gram pasta (penne, spirelli)
  • Doosje champignons 250 gram
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 1 potje Boursin cuisine
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte kaas (belegen)

Hoe maak je ovenschotel met tonijn?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Uitje snijden en champignons schoonmaken en ook in plakjes snijden, paprika schoonmaken in blokjes snijden
  • Pan met water opzetten en de pasta koken (al dente)
  • In een hapjespan de champignons, paprika en de ui lekker bakken
  • Na een paar minuten de broccoliroosjes toevoegen en roerbakken tot het beetgaar is (of zelfs iets korter, het gerecht gaat nog in de oven en alles zal nog iets verder garen)
  • Blikje tonijn open maken en laten uitlekken
  • Dan de Boursin cuisine toevoegen met de tonijn en nog een paar minuten zachtjes verwarmen
  • Als de pasta gaar is afgieten en de pasta bij de saus doen, alles goed door elkaar roeren
  • Nu kan je alles in de ovenschaal doen en bovenop doe je een lekker laagje geraspte kaas
  • Zet de pasta ovenschotel nu nog 10 minuten in de oven, tot de kaas lekker gesmolten is

Njam, dat is wel een heel lekkere manier om eindelijk eens dat blikje tonijn op te maken. Wedden dat het volgende blikje tonijn minder lang in de kast blijft staan?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.