Ovenschotel met pasta, gehakt, courgette en zelfgemaakte tomatensaus

Courgette voor pastaschotel
Courgette voor pastaschotel

Gebruik jij altijd tomatensaus uit een pakje/zakje of flesje? Schaam je vooral niet, dat doen miljoenen mensen maar je kunt heel makkelijk zelf een lekkere tomatensaus maken en die verwerken in heerlijke pasta ovenschotel met gehakt en courgette. Deze zelfgemaakte tomatensaus is trouwens snel klaar want we beginnen met een pakje passata di pomodoro.

Voor de nitwits en allesweters: ja je kunt ook helemaal aan de oorsprong beginnen dus met tomaten, maar ik wil laten zien dat je met een heel klein beetje extra werk een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus kunt maken. Snel en eenvoudig zijn hier de toverwoorden.

Dit ovenschotel recept is voor 4 personen

Ingrediënten voor pasta ovenschotel met gehakt, courgette en tomatensaus

Hoe lekker kan het leven zijn: ovenschotel met pasta en courgette
Hoe lekker kan het leven zijn: ovenschotel met pasta en courgette. foto: nzks
  • 350 gram pasta (strikjes, penne , wokkels, het maakt niks uit)
  • 1 ui
  • 400 gram courgette
  • 500 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram pittige geraspte kaas
  • 1 zakje mozzarella

Voor de tomatensaus:

  • 1 pak passata di pomodoro (500 gram)
  • Beetje olijfolie
  • Teentje knoflook (twee mag ook)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel suiker
  • Versgemalen peper en zout

Hoe maak je deze pastaschotel met courgette klaar?

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar
  • Zet ondertussen de oven vast aan op 200 graden
  • Bak het gehakt rul en voeg dan de knoflook en de gesnipperde ui toe

    Zelfgemaakte tomatensaus in een handomdraai
    Zelfgemaakte tomatensaus in een handomdraai
  • Courgette in blokjes snijden en meebakken met het gehakt
  • Ondertussen maken we ook de tomatensaus klaar: in een pan een klein beetje olijfolie doen en de knoflook toevoegen, 1 minuutje goed roeren, aangebrande knoflook is bitter en niet lekker
  • Dan de passata toevoegen samen met de oregano, suiker en peper en zout naar smaak
  • Zo nu en dan even roeren en op laag vuur blijven verwarmen tot de saus de juiste dikte heeft
  • De pastasaus kan nu bij het gehakt/courgette mengsel
  • Als de pasta gaar is giet je deze af en de pasta gaat dan ook bij het mengsel. Alles goed door elkaar scheppen
  • Verdeel de pasta met gehakt en courgette in een ovenschaal
  • De mozzarella in blokjes snijden en over de pastaschotel verdelen
  • Geraspte kaas over de ovenschotel strooien en dan zit het ‘werk’ er al weer op
  • De ovenschotel kan de oven in
  • De ovenschotel is klaar als de kaas lekker gesmolten is (15 tot 25 minuten)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*