Ovenschotel met bleekselderij en gehakt

Bleekselderij in de winkel
Bleekselderij in de winkel

Wat te doen met bleekselderij? In salades verwerken, dat is bekende koek voor de meeste hobbykoks…. Maar wat kan je verder doen met bleekselderij? Nou, daar kan je met gehakt een prima ovenschotel van maken. Kijk, dan zet je toch weer eens iets anders op tafel.

Wist je trouwens dat er heel veel vitamine K in bleekselderij zit? Met 100 gram bleekselderij heb je al 36% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te pakken! Als je nog een stengel bleekselderij over hebt: daar kan je ook een heerlijk borrelhapje van maken, daarover onder dit artikel meer!

Dit recept is goed voor 4 personen.

Ingrediënten ovenschotel met bleekselderij en gehakt

  • 800 gram gehakt
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 400 gram bleekselderij
  • 2 uien
  • Blikje tomatenpuree (niet die hele kleine, 1 slagje groter nemen)
  • Half bakje champignons
  • Peper en zout
  • Beetje melk en evt. boter voor de puree
  • 100 gram pittige geraspte kaas
Bleekselderij is lekker door een salade maar een ovenschotel met bleekselderij is ook niet te versmaden!!
Bleekselderij is lekker door een salade maar een ovenschotel met bleekselderij is ook niet te versmaden!!

Hoe maak je een ovenschotel met bleekselderij?

  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Ondertussen de bleekselderij in reepjes snijden
  • Uitje pellen en snipperen
  • Champignons in plakjes snijden
  • Bak het gehakt rul in een hapjespan
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Dan de ui, bleekselderij en de champignons meebakken met het gehakt
  • Minuut of 5 de groentes meebakken met het gehakt
  • Dan de tomatenpuree toevoegen en door het mengsel roeren
  • Als de aardappels gaar zijn afgieten en tot grove puree stampen (evt. een beetje melk en boter toevoegen)
  • Schep het gehaktmengsel nu in een ingevette ovenschaal
  • Verdeel de puree over het gehaktmengsel
  • Strooi nu de kaas over de puree heen
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven
  • Na 35 minuten is je ovenschotel met selderij klaar

Wat kan je doen met de overgebleven bleekselderij?

Maak er een lekker dipsausje bij en snij de bleekselderij stengels in reepjes. Doe dat ook met een paar worteltjes en  komkommer en een paar kleine tomaatjes. Zo maak je een super lekkere en gezonde snack voor ’s avonds op de bank.

Bleekselderij met een dippie
Bleekselderij met een dippie

Een andere optie is de stengels vullen met roomkaas. Vul de stengels met roomkaas en verpak ze in plastic folie en leg de stengels bleekselderij nog even in de koeling. Als ze goed koud zijn de stengels dwars doorsnijden in kleinere blokjes en voilà, een heerlijk borrelhapje voor ’s avonds op de bank.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*