Ovenschotel met andijvie en gehakt

ovenschotel met andijvie en gehakt
ovenschotel met andijvie en gehakt

Deze site staat inmiddels niet meer helemaal in de kinderschoenen. Op het moment van schrijven staan er al 29 lekkere ovenschotel recepten op de site. Ik zag net wel dat er nog een klassieker ontbreekt: ovenschotel met andijvie en gehakt. Een heerlijke Hollandse ovenschotel die hier natuurlijk niet mag ontbreken.

Een beetje lui ben ik vaak wel, ik koop gewoon een zak kant-en-klare andijvie. Natuurlijk kan je ook zelf eventjes de andijvie snijden (en goed wassen natuurlijk) Op deze site staan eigenlijk alleen heel makkelijke ovenschotels en dit recept is geen uitzondering: super simpel om zelf te maken.

Het recept is voor 4 personen

ovenschotel met andijvie en gehakt
ovenschotel met andijvie en gehakt

Wat gaat er in deze andijvieschotel uit de oven?

  • 1 kilo aardappels
  • 500 gram gehakt
  • Gehaktkruiden (kies zelf je favoriete kruiden, beetje pittig is wel lekker)
  • 1 zak andijvie van 400 gram
  • 2 uien
  • 100 gram geraspte kaas
  • Klein beetje boter
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Klein scheutje melk (voor de puree)
eiegenlijk begin je met het maken van rauwe andijviestamppot, dan laagje gehakt, beetje kaas erbij en voila! een heerlijke ovenschotel
eiegenlijk begin je met het maken van rauwe andijviestamppot, dan laagje gehakt, beetje kaas erbij en voila! een heerlijke ovenschotel

Hoe maak je andijvie uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Het gehakt op smaak brengen met gehaktkruiden
  • In een koekenpan het gehakt rul bakken
  • Uitjes snipperen en meebakken met het gehakt
  • In een andere pan de aardappels in 20 minuten gaar koken
  • Giet de aardappels af als ze gaar zijn en doe er een klein beetje melk bij en stamp er een grove puree van
  • Met een pollepel de rauwe andijvie door de puree scheppen
  • Schep nu de helft van de rauwe andijviestamppot in de ovenschaal
  • Dan een laagje maken met het gehakt en de uien
  • Dan de rest van de andijviestamppot verdelen over het gehakt
  • Leg een paar kleine blokjes boter op de ovenschotel, strooi de kaas en het paneermeel er overheen
  • Eigenlijk ben je nu al klaar: de ovenschotel met gehakt en andijvie kan de oven in
  • Na 15 a 20 minuten is de kaas lekker gesmolten en kan je iedereen aan tafel roepen voor het avondmaal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*