Ovenschotel met aardappelschijfjes en champignons

Een lekker simpel recept voor een eenvoudige aardappelschotel uit de oven. Voor een complete maaltijd kan je altijd nog wat extra groente toevoegen of bijvoorbeeld nog wat gerookte kipreepjes of salami blokjes.

Ook al zijn de aardappelschijfjes voorgekookt volgens de verpakking, het duurt nog altijd vrij lang voordat ze echt lekker gaar zijn in de oven. Ik leg daarom meestal het zakje met een paar gaatjes er in nog een paar minuten in de magnetron voordat ik begin aan een ovenschotel. Dat scheelt je heel wat tijd.

aardappelschijfjes
aardappelschijfjes

Ingrediënten voor simpele aardappelschotel met champignons

  • 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml water
  • 1 klein bouillonblokje
  • Verse rozemarijn
  • 1 rode ui
  • 250 gram champignons
  • 50 gram geraspte kaas
  • Versgemalen peper

Hoe maak je snel een aardappel bijgerecht met champignons?

  • De aardappelschijfjes in het zakje laten, wel een paar gaatjes prikken in het zakje en dat zakje 5 minuten in de magnetron doen
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ondertussen de ui pellen en in halve ringen snijden
  • Champignons schoonmaken met een borsteltje en dan in plakjes snijden
  • In een koekenpan bak je de uien samen met de champignons en de rozemarijn
  • Water aan de kook brengen en een klein bouillonblokje hierin oplossen
  • Slagroom bij de sterke bouillon doen en wat versgemalen peper toevoegen
  • De aardappels samen met de champignons en uien in een ovenschaal doen
  • De slagroom met bouillon over de ovenschotel verdelen
  • Geraspte kaas boven op strooien (mag heus wel meer dan 50 gram hoor, als dit je favoriete onderdeel is van een ovenschotel)
  • Zet de ovenschotel in de oven en na ongeveer 30 minuten is de ovenschotel klaar (even prikken met een vork om te voelen of de aardappels al gaar zijn)

Serveer deze aardappelschotel met wat extra groente of een salade. Natuurlijk ook lekker met een biefstukje. Hmmmm dat is pas smullen.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.