Koolvis uit de oven voor 1 persoon

Koolvis uit de oven, zoveel lekkerder
Koolvis uit de oven, zoveel lekkerder

Koolvis uit de oven is toch zoveel lekkerder dan gewoon uit de pan! Als je deze vis in de oven doet, en dan een lekker korstje maakt met kruiden en wat oud brood dan is het ineens een culinair gebeuren geworden en dat terwijl het helemaal niet moeilijk is.

Dit recept is voor 1 persoon. Koolvis koop ik meestal in de diepvries variant en dan heb je van die makkelijke 1-persoons blokken. Ideaal als je alleen voor jezelf hoeft te koken. De rest gaat weer terug in de diepvries.

Wat heb je nodig voor deze lekkere koolvis uit de oven met Italiaanse kruiden?

  • 1 blok diepvries koolvis
  • Half sneetje oud wit brood (verkruimeld)
  • 1 tomaat
  • Beetje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte pijnboompitten
  • 1 theelepel gedroogde Italiaans keukenkruiden

Zo maak je lekkere koolvis uit de oven klaar

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snij de tomaat in plakjes en leg die onderop in de ovenschaal
  • Sprenkel er wat olijfolie overheen
  • Leg daar het bevroren blok koolvis op
  • In een kommetje het broodkruim mengen met de gehakte pijnboompitten, knoflook, en de Italiaanse keukenkruiden. Doe er nog een scheutje olijfolie bij.
  • Verdeel vervolgens dit mengsel over de koolvis
  • Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven en wacht geduldig 30 tot 35 minuten af
  • Als de korst te snel zwart dreigt te worden kan je schaal tijdelijk afdekken met aluminiumfolie

Serveer de vis uit de oven met worteltjes en aardappelpartjes (die kunnen ook in de oven trouwens)

Zo zie je maar, ook in je eentje kan je heel lekker eten zonder heel lang in de keuken te staan. Het is maar een paar minuten hands-on werk in de keuken. De oven doet de rest maar dan kan jij ondertussen wat anders gaan doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*