Hartige taart met zalm zonder poespas

Hartige taart met gerookte zalm is lekker, zowel als maaltijd, maar ook als snack of borrelhapje. Geen malle ingrediënten, gewoon simpel en lekker, dat is wat we willen op deze website. Voor heel ingewikkelde recepten met 25 ingrediënten en menu’s op sterren niveau moet je echt elders zijn. Deze site gaat over lekkere simpele recepten voor alle ovenschotels.

Wat heb je allemaal nodig voor hartige taart met gerookte zalm?

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook (of wat knoflookpoeder als je geen verse knoflook in huis hebt)
  • 4 eieren
  • 125 gram gruyère kaas
  • 300 ml room
  • Versgemalen peper
gesneden rode ui
lekker hoor: zalm, rode ui en wat bladerdeeg met eieren, meer is het eigenlijk niet deze hartige taart

Hoe maak je hartige taart met zalm?

  • De oven vast voorverwarmen op 180 graden
  • De plakjes bladerdeeg ontdooien
  • De ui pellen en in dunne halve ringen snijden
  • De quichevorm invetten met wat olie of boter
  • Bedek de bodem en de rand van de bakvorm met het bladerdeeg
  • Prik een paar kleine gaatjes in het deeg
  • Verdeel de uienringen over de bodem
  • Nu de gerookte zalm in reepjes snijden en ook verdelen over de quichevorm
lekkere hartige taart met zalm
lekkere hartige taart met zalm
  • In een kom de eieren loskloppen met de room en de geraspte gruyère kaas
  • Eiermengsel op smaak brengen met de uitgeperste knoflook en met versgemalen peper
  • Nog even goed doorkloppen en dan het eiermengsel verdelen over de hartige taart
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven en na ongeveer 25 minuten heb je een heerlijke hartige taart. Controleer of de taart gaar is met een saté prikker, die moet je in het midden steken en die moet er schoon en droog weer uit komen

Tip: als de bovenkant van de hartige taart wat donker begint te worden en de taart is nog niet helemaal gaar dan kan je een stuk aluminium folie over de taart leggen en dan weer terug in de oven doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.