Hartige taart met spinazie en camembert

camembert smaakt heerlijk in deze vegetarische hartige taart
camembert smaakt heerlijk in deze vegetarische hartige taart

Hartige taart is vaak een prima manier om eens een dagje vegetarisch te eten. Voor mensen die normaal vlees eten is dit een recept waarbij je niet het gevoel hebt dat je iets mist bij de maaltijd.

Hartige taart met spinazie en camembert is makkelijk vooraf klaar te maken. Je maakt de hartige taart zover af dat je hem alleen nog maar in de oven hoeft te doen. Bij een warm/koud buffet is een hartige taart super handig. Je hebt het op dat moment al druk genoeg en dan is het lekker als je een deel van de voorbereiding al op een eerder moment hebt gedaan.

camembert smaakt heerlijk in deze vegetarische hartige taart
camembert smaakt heerlijk in deze vegetarische hartige taart

Ingrediënten voor hartige taart met spinazie en camembert

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 pak diepvriesspinazie (zonder room)
  • 200 gram camembert
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • Peper en zout
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel boter of een ander bakproduct

Bereiding quiche met spinazie en camembert

  • De plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • Spinazie laten ontdooien en met een vergiet zoveel mogelijk vocht uit de spinazie drukken
  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • Ui pellen en in dunne halve ringen snijden
  • De quichevorm bekleden met het bladerdeeg, prik met een vork een paar gaatjes in het deeg
  • De ui even bakken in een hapjespan en als de uienringen glazig zijn de spinazie nog heel even mee verwarmen samen met de uitgeperste teentjes knoflook
  • In een andere kom klop je de eieren los samen met de slagroom
  • Maar smaak peper en zout hier aan toevoegen
  • Nu kan je de spinazie en uien in de quichevorm doen, verdeel het netjes
  • Dan het eiermengsel over de hartige taart gieten
  • De camembert in plakjes snijden en bovenop de quiche leggen
  • De hartige taart kan nu de voorverwarmde oven in en na ongeveer 30 a 40 minuten is de taart klaar (met een sateprikker controleren of de binnenkant al gaar is)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*