Hartige taart met spek en ham

Moeite met kiezen tussen ham en uitgebakken spek in je hartige taart? Waarom niet allebei? Dit is een recept voor een hartige taart met zowel ham als spek. Verder gaan we er nog wat champignons aan toevoegen dus voor je het weet heb je een heerlijke hartige taart die je prima kan gebruiken bij de brunch maar je kunt er ook kleine partjes van snijden en dan het je een heerlijk borrelhapje.

Je kunt deze taart ook als maaltijd serveren voor 4 personen. Ik zou er dan wel een lekkere groene salade bij serveren, anders is het wel een beetje groenteloos.

Hartige taart maken (ofwel quiche) is helemaal niet moeilijk, zeker niet als je gewoon bladerdeeg gebruikt voor de bodem

Ingredi├źnten hartige taart met spek en ham

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram gerookt ontbijtspek
  • 100 gram lekkere ham (de soort ham laat ik aan je eigen smaak over)
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas
  • 250 gram champignons
  • Peper en zout naar smaak
  • Klein beetje olijfolie (voor invetten quichevorm)
ontbijtspek uitbakken voor de hartige taart
ontbijtspek uitbakken

Hoe maak je deze hartige taart voor 4 personen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • In een droge koekenpan het ontbijtspek droog krokant uitbakken
  • De plakjes ontbijtspek laat je daarna uitlekken op een stukje keukenpapier
  • De champignons met een borsteltje schoonmaken, in plakjes snijden en ook even opbakken in de koekenpan
  • De ham in reepjes snijden en in een flinke kom doen
  • Gebakken champignons erbij doen en het uitgebakken ontbijtspek er boven verkruimelen
  • Schep alles goed door elkaar
  • In een andere kom klop je de eieren los
  • Voeg de slagroom en de geraspte kaas toe en roer goed door elkaar, breng op smaak met wat peper en zout (rustig aan met het zout, de ham en het spek smaken ook al zout)
  • De quichevorm invetten met een beetje olijfolie
  • Bekleed nu de quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep het ham-spek-champignon mengel op de bodem en verdeel het netje over de bakvorm
  • Giet het kaas-ei mengsel over de hartige taart
  • Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven
  • Bak de quiche in 50 minuten in de oven gaar

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.