Hartige taart met geitenkaas en uien

hartige taart met geitenkaas
hartige taart met geitenkaas

Zin in een bijzondere maaltijd die lekker makkelijk klaar te maken is? Denk dan eens aan een hartige taart!. Het ziet er al snel wonderschoon uit maar je maakt het in een handomdraai klaar. Ja, je moet natuurlijk wel even wachten als de quiche in de oven staat maar in die tijd kan je mooi even wat anders doen.

Je kunt deze quiche serveren als maaltijd (4 personen) met een lekkere salade, of je kunt de hartige taart in kleine puntjes snijden en serveren als hapje bij de borrel. Dit recept is perfect als je eens een dagje vegetarisch wil eten (of als je dat iedere dag doet natuurlijk ook)

hartige taart met geitenkaas
hartige taart met geitenkaas

Ingrediënten voor hartige taart met geitenkaas en ui

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 6 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 gram geraspte pittige kaas
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 200 ml slagroom
  • Beetje boter om de uien in te bakken
  • Beetje oregano
  • Versgemalen peper en zout

Hartige taart maken met uien en geitenkaas, hoe doe je dat?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • De uien pellen en in halve ringen snijden
  • De uien in een koekenpan of hapjespan met wat boter en de knoflook bakken tot mooi zacht en gaar zijn
  • Vet de bakvorm in en bekleed de bakvorm met het bladerdeeg
  • In een kom de slagroom met de eieren loskloppen en oregano, peper en zout toevoegen naar smaak
  • Geitenkaas verbrokkelen en de gedroogde tomaten in stukjes snijden
  • Schep de uien in de quichevorm en verdeel daarover de verbrokkelde geitenkaas en stukjes tomaat
  • Giet het ei – slagroommengsel over de uien
  • Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 35 minuten is de hartige taart klaar

Hartige taart warm of koud serveren?

Hartige taart eet ik zelf het liefste warm, maar je kunt een hartige taart ook prima koud serveren. Als je veel hapjes moet maken voor een verjaardag of een koud buffet is het handig om een quiche te maken, doe de voorbereidingen overdag, dan heb je ’s avonds je handen vrij. Je hoeft dan alleen nog maar de taart in de oven te schuiven of aan te snijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*