Hartige taart met broccoli en ham

broccoli voor de hartige taart
broccoli voor de hartige taart

Zelf een hartige taart maken is heel eenvoudig (en daar houden we van op deze site). Het ziet er kunstig uit maar in werkelijkheid is het niet meer dan bladerdeeg met vlees en groente, een paar eieren en iets van room. Je kunt dus de keukenprinses uithangen zonder echt moeite te doen. Kijk dat mooi meegenomen.

Deze quiche is goed voor 4 personen als maaltijd maar je kunt de puntjes ook veel kleiner maken en ze serveren al aperitiefje of borrelhapje.

broccoli voor de hartige taart
broccoli voor de hartige taart

Wat heb je allemaal nodig voor deze hartige taart?

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 250 gram broccoli in roosjes
  • 200 gram hamblokjes
  • 200 gram jonge geraspte kaas
  • 4 eieren
  • Versgemalen peper en zout
  • 200 ml slagroom
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Provençaalse gemengde kruiden
hamblokjes voor de hartige taart
hamblokjes voor de hartige taart

Bereiding hartige taart met ham en broccoli

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrechtblad
  • De ui schoonmaken en snipperen
  • Van de broccoli heel kleine roosjes snijden (de stronkjes nog iets fijner snijden als je die wil gebruiken)
  • Zet een hapjespan op het vuur en bak in een beetje olijfolie de uien en broccoli 5 minuten, knoflook en Provençaalse kruiden na 1 minuut toevoegen
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, en prik hier een daar een paar gaatjes met een vork
  • Verdeel de hamblokjes over de bodem
  • Dan de broccoli en uien over de quichevorm verdelen
  • In een kom de eieren loskloppen met de slagroom en de geraspte kaas, op smaak brengen met peper en zout
  • Giet dit mengsel over de groenten en de hamblokjes heen
  • Zet nu de vorm in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 45 minuten is de quiche klaar
  • De quiche kan je zowel warm als koud serveren

Hartige taart is heerlijk als maaltijd. Vaak is het wel verstandig om er een groene salade bij te serveren, dat is goed voor de vitamientjes en het smaakt ook erg lekker.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*