Hartige taart met bospaddenstoelen en pancetta

Hartige taarten zijn prachtig om te zien en ze smaken heerlijk als hapje bij de borrel maar ook als maaltijd is een hartige taart prima te gebruiken. Zeker met een frisse groene salade is een hartige taart een volwaardige maaltijd.

Vroeger was je blij als ze in de supermarkt 2 soorten champignons of paddenstoelen hadden, maar tegenwoordig is er steeds meer keuze. Bij de AH hebben ze ook heerlijke zakken met gemengde paddenstoelen voor de pasta, die kan je ook prima gebruiken voor deze hartige taart.

Recept voor 4 personen

paddenstoelen
paddenstoelen

Ingredi├źnten hartige taart met bospaddenstoelen en pancetta

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram gemengde bospaddenstoelen
  • 1 sjalotje
  • 100 a 150 gram pancetta
  • 5 eieren
  • 100 ml. Room
  • 100 gram brie
  • Peper en zout naar smaak
  • Rozemarijn naar smaak

Hoe maak je zelf een hartige taart met bospaddenstoelen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier
  • Sjalotje snipperen
  • Brie in kleine blokjes snijden
  • In een koekenpan de pancetta licht opbakken
  • Dan de paddenstoelen toevoegen en even meebakken samen met het sjalotje
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep de pancetta en de paddenstoelen uit de pan in de quichevorm (netjes verdelen)
  • In een kom de eieren loskloppen met de room en peper en zout en rozemarijn naar smaak
  • Schenk het eiermengsel over de champignons
  • Verdeel de blokjes brie over de hartige taart
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak de taart in 40 minuten gaar
  • Serveer de hartige taart warm

Voor een complete maaltijd is het lekker om een verse groene salade te serveren bij deze quiche. Bij gebruik als borrelhapje in kleine puntjes snijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.