Deze hartige taart met broccoli en geitenkaas lukt altijd!

Zin in een makkelijke hartige taart met broccoli en geitenkaas? Probeer dan eens deze quiche. Lekker zacht van smaak en toch heerlijk hartig.

Deze hartige taart kan je vooraf al voorbereiden dus zelfs als je weet dat je een drukke avond hebt kan je deze quiche maken. Je doet overdag al de voorbereidingen en ’s avonds hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven.

Het makkelijkste is het om een echte quichevorm te gebruiken maar eventueel kan het ook met een springvorm hoor.

Als maaltijd goed voor 4 personen, als borrelhapje voor veel meer mensen (kleine puntjes snijden)

hartige taart met broccoli en geitenkaas
hartige taart met broccoli en geitenkaas

Ingrediënten vegetarische hartige taart met broccoli en geitenkaas

  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 eieren
  • 1 kleine rode ui
  • 125 ml slagroom
  • 3 takjes tijm
  • Versgemalen peper en zout

Hoe maak je een vegetarische hartige taart met geitenkaas en broccoli?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de blaadjes bladerdeeg ontdooien
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes kort tot ze beetgaar zijn
  • Ondertussen de ui pellen en snipperen
  • Klop in een kommetje de eieren met de slagroom los, dan de tijm toevoegen en op smaak brengen met peper en zout
  • Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg
  • Verdeel de broccoliroosjes over de bodem
  • De gesnipperde ui verdelen over de broccoli op de bodem van de quiche
  • Giet nu het eiermengsel over de broccoli
  • Verbrokkel de geitenkaas en verdeel het over de hartige taart
  • Bak de vegetarische hartige taart in 30 minuten gaar (even testen met een sateprikker)

Als je een niet-vegetarische versie wil maken: een paar blokjes salami toevoegen of uitgebakken spekjes. Ook super lekker.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.