Eenvoudige ovenschotel met broccoli en gehakt

broccoli voor de ovenschotel
broccoli voor de ovenschotel

Dit recept is lekker makkelijk, en toch gewoon aardappel groente en vlees. Lekker hoor, zo’n ovenschotel voor door de week. Geen ingewikkelde receptuur maar wel erg lekker.

Nog veel meer lekkere broccolischotels uit de oven kan je vinden op www.broccoliovenschotel.nl

Wel of niet oké, gebruik maken van potjes en zakjes?

Op veel receptensites zie ik nooit recepten staan met iets wat uit een potje of uit een zakje komt, het lijkt wel of dat de grootste schande is die er is. Ik zie het anders: laten we gewoon bij de realiteit blijven en dan weten we dat we gewoonweg niet altijd de tijd of de energie hebben om alles zelf te maken, ook al is het heel makkelijk. Op deze site staan dus ook lekkere recepten met pre-fab producten. Toegegeven: alles kan je zelf maken, en vaak ook lekkerder maar ik wil deze site lekker praktisch houden dus van mij mag het best. In dit geval gebruiken we dus een potje aardappel anders.

Recept voor 4 personen

broccoli voor de ovenschotel
broccoli voor de ovenschotel

Ingrediënten broccolischotel uit de oven

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 flinke ui
  • 2 flinke stronken broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak aardappelschijfjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 pot aardappel anders
  • Peper en zout
het knapperige laagje gesmolten kaas maakt het zo lekker
het knapperige laagje gesmolten kaas maakt het zo lekker

Hoe maak je een eenvoudige ovenschotel met gehakt en broccoli?

  • Uitje pellen en snipperen
  • Bak het gehakt in een koekenpan met de gesnipperde uitjes en peper en zout naar smaak
  • De broccoli in roosjes snijden en beetgaar koken
  • De aardappelschijfjes haal je niet uit de verpakking, maar je prikt wel een paar gaatjes in het zakje
  • Dat zakje leg je een paar minuten in de magnetron, zodat de schijfjes al een beetje gaar kunnen worden
  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • De broccoli afgieten en mengen met het gehakt
  • Leg het broccoli gehakt mengsel onderop in de ovenschaal
  • Doe een paar eetlepels aardappel anders over het gehakt
  • Nu de aardappelschijfjes verdelen over het gehakt (met broccoli)
  • De rest van de aardappel anders verdelen over de aardappelschijfjes
  • Geraspte kaas bovenop
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 30 minuten is je ovenschotel klaar

Let op: op de gebruiksaanwijzing van de aardappel anders kan een langere oventijd staan. Doordat we de aardappelschijfjes in de magnetron hebben gedaan zijn ze al een beetje gaar geworden en daarom is deze schotel vaak al sneller helemaal gaar. Gewoon even prikken met vork in de aardappels om te checken of ze al gaar zijn.

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.