Chili con carne ovenschotel met tortilla chips

maak een lekkere krokante ovenschotel chili con carne met tortilla chips
maak een lekkere krokante ovenschotel chili con carne met tortilla chips

Chili con carne kan je gewoon in een hapjespan maken, maar als ovenschotel is het een minder bekend recept. Raar, want eigenlijk is het heel simpel om te maken. Lees snel verder en maak de volgende keer eens deze lekkere variant van chili con carne.

Het aparte is de topping van tortilla chips en natuurlijk doen we daar lekker veel kaas overheen die in de oven zal smelten. Zo krijgt je gewone chili ineens een crispy topping van kaas en tortilla chips. (zelf neem ik graag de nacho cheese variant maar je kunt natuurlijk ook voor een andere variant kiezen.

Dit recept is goed voor 4 personen

maak een lekkere krokante ovenschotel chili con carne met tortilla chips
maak een lekkere krokante ovenschotel chili con carne met tortilla chips

Ingrediënten voor chili con carne met een crispy bite

  • 2 blikken kidneybonen

    rode peper door de chili con carne
    Voor wie het niet pittig genoeg kan: voeg een rode peper toe aan de chili con carne
  • 500 gram gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken met tomatenblokjes
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels sambal badjak
  • Heel flinke scheut chilisaus (beetje naar smaak)
  • Peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 zak tortilla chips

Hoe maak je chili con carne uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak het gehakt rul in een grote hapjespan, peper en zout naar smaak toevoegen
  • Ondertussen de uien snijden en bij het gehakt doen als het gehakt mooi bruin is geworden
  • Als de uien glazig zijn doe je de bonen, mais, tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, chilisaus, sambal ook in de pan
  • Verwarm het geheel tot alles goed warm en gaar is
  • Stort nu alles in een grote ovenschaal
  • Bovenop de chili strooien we nu lekker veel tortilla chips
  • We maken de chili ovenschotel af door er lekker veel geraspte kaas overheen te strooien
  • Nu kan de ovenschaal de voorverwarmde oven in
  • Als de kaas gesmolten is kan de schaal uit de oven
  • Warm serveren

Zoals je ziet, eigenlijk is het niet moeilijker dan gewone chili con carne, maar het is wel een heel lekkere variant. Ook een prima manier om eens lekker veel vezels en groente te eten en toch voelt het meer als snacken deze ovenschotel. Misschien wel de ultieme tip voor ouders met kinderen die geen groente lusten?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.