Aardappel uien ovenschotel

Zin in aardappels maar niet van die saaie gewone gekookte piepers? Maar dan eens een ovenschotel met aardappel en ui. Lekker vegetarisch, prima voor het budget en het ziet er super luxe uit. Wie lust dat nou niet?

Ingrediënten voor aardappel en uien schotel uit de oven

  • 500 gram uien
  • 1 kilo aardappelen (van die vastkokers)
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • Beetje olie of boter om de uien in te bakken
  • 4 takjes rozemarijn
  • 200 gram pittige geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak
aardappel uien ovenschotel
aardappel uien ovenschotel

Bereiding van deze aardappelschotel

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De aardappels schillen en koken tot ze BIJNA gaar zijn
  • De uien pellen en in dunne ringen snijden
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden
  • Bak de uien met de paprika in een pan met wat boter
  • Als de uien bijna gaar zijn bak je nog even de uitgeperste knoflook mee
  • Als de aardappels bijna gaar zijn giet je ze af en laat de aardappels even afkoelen
  • Dan de aardappels in plakjes snijden
  • Vet een ovenschaal in
  • Leg onderop een laag aardappel plakjes (de helft van alle aardappels)
  • Leg op de aardappels een laag met de uien (alle uien)
  • Dek de uien af met de andere helft van de aardappels
  • In een kom klop je de eieren los samen met de room, breng op smaak met versgemalen peper en zout
  • Giet dit mengsel over de ovenschotel, en verdeel de takjes rozemarijn
  • Bedek de hele ovenschotel met een dikke laag geraspte kaas
  • Zet de aardappel uien schotel nu in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten is je aardappel feestje klaar (de kaas moet lekker gesmolten zijn)

Dit is een heerlijk gerecht en zoals je ziet: moeilijk is het niet. Voor de vleesliefhebbers kan je er een lekkere braadworst bij serveren of een ouderwetse gewone gehaktbal of… ja eigenlijk kan je hier nog van alles bij verzinnen. Je kunt het ook lekker vegetarisch houden en er nog een lekkere salade bij serveren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.