Aardappel ovenschotel ham kaas binnen 5 minuten in de oven?

Op tv zag ik al een paar keer de reclame van onze vrienden van Remia. Een aardappelschotel die binnen 5 minuten de oven in kan. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Zou dat wel kunnen en hoe smaakt het dan?

Geinige reclame trouwens, Churandy Martina is volgens mij de snelste Nederlander en hij maakt reclame voor de snelste ovenschotel van Nederland. Of veel mensen hem kennen vraag ik me af. Op de laatste Olympische spelen maakte hij wel indruk op mij, vooral door zijn heerlijke aanstekelijke optimisme. Ik denk wel dat veel mensen een beetje moe worden van alle zogenaamd grappige accenten in commercials, maar het zal vast wel werken, anders deden ze het niet lijkt me.

Goed, the proof of the pudding is in the eating dus ik heb gewoon zo’n potje saus gekocht. Aardappelschijfjes erbij, hamblokjes en een zak champignon roerbakmix. Oh ja, natuurlijk geraspte kaas.

Ik heb redelijk het recept gevolgd op twee dingen na:

  • Ik heb de aardappelschijfjes vooraf 5 min in de magnetron gedaan, dan zijn ze sneller gaar (je kent de frustratie wel, kaar is al bijna zwart, aardappelschijfjes nog niet gaar) Op deze manier voorkom je al dat gezeur.
  • Ik heb iets meer geraspte kaas gebruikt (50 gram is echt weinig) omdat dat zo lekker is en de kooktijd kan naar 35 minuten i.p.v. 40, door de actie met de schijfjes in de magnetron
Zo ziet de aardappel ovenschotel er uit
Zo ziet de aardappel ovenschotel er uit

Ingrediënten voor super snelle aardappel ovenschotel

  • 1 zak aardappelschijfjes
  • 1 potje Remia saus voor ovenschotel ham kaas
  • 1 zak champignon roerbakmix (400 gram)
  • 250 gram hamblokjes
  • 150 gram geraspte kaas (i.p.v. 50 gram)
roerbakgroente gaat rauw in de ovenschotel, klinkt vreemd maar dat gaat prima
roerbakgroente gaat rauw in de ovenschotel, klinkt vreemd maar dat gaat prima

Lukt het, binnen 5 minuten een ovenschotel maken?

  • Begin met het voorverwarmen van de oven
  • Ik heb de aardappelschijfjes even in de magnetron gedaan (gewoon een paar gaatjes in het zakje prikken) daardoor ben ik boven de 5 minuten voorbereiding gekomen maar die win ik terug in de oventijd en ik weet zeker dat mijn aardappeltjes wel gaar zijn, dat lukt meestal niet met zogenaamd voorgekookte aardappelschijfjes.
  • Aardappels in de ovenschaal doen
  • Zak met groente over de aardappels heen gooien (dus NIET roerbakken, gewoon hup rauw in de ovenschaal)
roerbakgroente over aardappelschijfjes
de roerbakgroente over de aardappelschijfjes strooien

 

  • Dan de ham er over heen doen
  • Saus uit het potje erbij, en even netjes verdelen
hamblokjes erbij en saus uitsmeren
hamblokjes erbij en saus uitsmeren
  • Geraspte kaas over de aardappel ovenschotel strooien en dan kan de schotel de oven in
  • Nu 35 minuten wachten, het ruikt wel erg lekker
  • Na 35 minuten uit de oven halen klaar is Kees
Een heerlijke ovenschotel met Remia ovenschotelsaus ham kaas
Een heerlijke ovenschotel met Remia ovenschotelsaus ham kaas

Is het gelukt binnen 5 minuten? Nee, maar het kan zeker wel maar ik geef er toch de voorkeur aan om even de aardappels voor te koken in de magnetron, die 5 minuten haal je weer in met de totale oventijd

Hoe smaakt de Remia ovenschotel Ham Kaas?

Ik was vooraf nogal sceptisch. Het leek me niet lekker, en het lijkt me allemaal overbodig, zonder potjes, zakjes en sausjes kan je ook heerlijke ovenschotels maken.

De smaaktest viel opvallend positief uit. Het was echt wel lekker, en inderdaad, je bent heel snel klaar met koken en dat is best een voordeel als je een heel druk leven hebt. Natuurlijk kan je alles zelf maken en snijden maar de realiteit is dat bijna niemand daar zin in heeft of tijd voor heeft. Dan is dit echt een prima alternatief. Oh ja, het was ruim voldoende voor 4 eters, dat is ook niet onbelangrijk.

de saus voor de ham kaas ovenschotel
de saus voor de ham kaas ovenschotel

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.